29/12/2015: DOCUMENTAL I DEBAT “ECONOMIA COL·LECTIVA”

Dimarts 29 de desembre a les 19:00h projectarem aquest premiat documental i en debatrem amb la participació de l’historiador Xavier Oller.

Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa és un documental que aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: l’expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 1939. És una de les transformacions més radicals i innovadores del segle XX. L’última revolució d’Europa, que va posar en marxa una societat organitzada sense explotadors sota les àrdues condicions de la guerra en curs.

Catalunya, juliol de 1936. L’alçament del general Francisco Franco fracassa. La revolució, l’esperança dels més desfavorits, esclata. Els treballadors i treballadores, majoritàriament anarcosindicalistes, assumeixen la gestió i la direcció d’entre el 70 i el 80% de les indústries i serveis del país. S’organitzen horitzontalment. Creen un sistema de prestacions socials. Fan possible una de les transformacions socials i econòmiques més radicals —d’arrel— del segle XX. És l’última revolució d’Europa. Direcció: Eulàlia Comas.

 

Anuncis