04/09/2015: CRÒNICA DE LA INTERVENCIÓ DE TRANSFORMADORS A L’ACTE “CIUTATS PEL BÉ COMÚ”

“La vella Rosa de Foc us ofereix els seus millors pètals”

Una gentada impacient s’amuntegava a una meitat del poliesportiu de l’Estació del Nord. L’altra meitat de la instal·lació, inexplicablement desaprofitada, quedava buida. Potser l’organització no esperava tanta afluència, o potser volia tenir-nos allà comprimides. La foto queda millor així, horror vacui. Evidentment, es tractava d’un acte de propaganda clàssic davant les properes eleccions.

Nosaltres érem allà conscients que la nostra presència suposa una contradicció en el discurs oficial de l’actual ajuntament. Qui ha fet bandera de la lluita contra els desnonaments vol fer-nos fora d’un edifici 7 anys abandonat quan comencem a donar-li vida. Però vida al marge, és clar, fora de control. Això és el que preocupa.

En fi, vint minuts tard, l’acte va començar amb un exaltat discurs de benvinguda d’en Gerardo Pisarello. La massa aplaudia cada nom i cada paraula calculada per aixecar passions. Un discurs carregat de referències a la història llibertària de Barcelona que ens obligava a girar el cap buscant-nos la mirada. De debò parlava en nom de la Rosa de Foc qui ens vol fotre al carrer?

A partir d’aquí la cosa va anar de capa caiguda. Es van succeir els discursos amb més o menys fortuna. Uns amb una mica de gràcia, altres carregats de tòpics i la resta del tot soporífers. La darrera intervenció, al cap de dues hores, la faria l’alcaldessa Colau. Era també el nostre moment.

Un company li duia la carta en mà mentre la resta de nosaltres ens vestíem amb les samarretes i desplegàvem les pancartes que exposaven la nostra situació. Altres repartíem la carta oberta entre el públic. Se’ns va veure, se’ns va llegir i vam parlar amb algunes persones interessades en el que expressàvem. En canvi, el silenci mediàtic s’ha imposat. No hi han imatges nostres ni cap referència tampoc en els mitjans més “propers”. Del que els ulls no veuen, el cor no se’n dol, oi?

Atenció al cínic peu de foto de l’article de La Directa, en una imatge presa en el mateix moment en que nosaltres ens trobàvem allà. El primer tinent d’alcalde, al fons, ens observa intrigat. Atenció també a les imatges del vídeo en el moment en que l’alcaldessa pren la paraula: les mirades del públic es dirigeixen cap a un punt diferent (sí, nosaltres).
Vam arribar a la gent que teníem al davant, vam generar un interrogant, una curiositat. Ara seguirem treballant per omplir Transformadors de cultura, política i oci lluny de les institucions. Seguirem propiciant relacions lliures i xarxes de resistència. Seguirem lluitant per la llibertat. Ens anirem veient. Salut.

Anuncis